Waar op de Veluwe is de natuur het mooiste?

Het is enorm leuk om een natuurhuisje Veluwe te huren. De Veluwe is immers het mooiste stukje natuur van ons land. Het enige nadeel van de Veluwe is dat de Veluwe enorm groot is. Het complete natuurgebied ligt verspreid over bijna de complete provincie Gelderland. Het kan dus moeilijk zijn om te bepalen welke vakantiehuizen Veluwe op de mooiste plekken liggen. Wil je weten waar op de Veluwe de Natuur het mooiste is? Lees dan snel verder naar de onderstaande tips!

Veluwezoom

De Veluwe is natuurlijk een enorm groot gebied. De Veluwe beschikt over twee grote nationale parken. Een van de parken is het Nationaal Park de Veluwezoom. De Veluwezoom is gelegen ter noordoosten van Arnhem en is ongeveer 5200 hectare groot. Je vindt in de Veluwezoom vooral veel bossen, heide en zandverstuivingen. Tevens kom je tijdens een wandeling al snel een edelhert, een ree of een wild zwijn tegen. Wil je ze spotten, maar niet in de buurt tegenkomen? Dan is een van de uitkijkposten in het park de ideale oplossing. Hierdoor kun je van een afstand op zoek gaan naar de big five van de Veluwe.

De Hoge Veluwe

Het andere nationale park is het Nationaal Park De Hoge Veluwe. In dit woeste natuurgebied kun je echt genieten van bijzondere natuur. Het gebied is namelijk honderden jaren geleden gevormd door de samenloop van water, ijs, regen en wind. Hierdoor kun je de contouren van de vroegere ijstijd goed herkennen. Je kunt een wandeling door het park goed combineren met een bezoek aan het Kröller-Müller museum.