Verschillende wintersportgebieden

Mensen trekken in deze tijd van het jaar massaal naar wintersportgebieden. Mensen die elk jaar hun ski’s of snowboard oppakken om in een ander land van een berg af te racen is al jaren razend populair. Ook de feestjes en de sfeer zijn erg geliefd bij veel mensen. Er hangt veel meer omheen dan alleen het daadwerkelijke sporten en dat vinden Nederlanders erg aantrekkelijk. De een gaat naar Frankrijk, de ander naar Zwitserland en weer een ander staat op de piste in Oostenrijk, maar wat zijn nou eigenlijk de populairste wintersportgebieden onder Nederlanders en waarom zijn deze gebieden zo populair?

Van de piste af in Frankrijk

Frankrijk is een erg populaire bestemming voor Nederlandse wintersporters. Vooral les portes du soleil is een plek waar veel mensen naartoe gaan. Dit is dan ook een van de grootste ski bestemmingen in Europa met een oppervlakte pistes van 600 kilometer lang. Zet voor deze pistes je anon goggles, maar goed op, want meer dan de helft van de pistes in les portes du soleil is rood! Het is dus zeker geschikt voor gevorderde wintersporters. Geen zorgen, ook voor beginnende skiërs of snowboarders zijn er groene pistes om mee te beginnen. Daarbij is er een groot aanbod aan lessen om het wintersporten onder de knie te krijgen.

Het prachtige Oostenrijk

Ook in Oostenrijk is als wintersportbestemming erg populair. Als je van feesten en gezelligheid houdt is Gerlos dé plek om naartoe te gaan. Grote feesten op de après ski zullen hier zeker niet ontbreken. Liters bier na het skiën gaan er doorheen en er worden elke avond Nederlandse meezingers gedraaid voor de Hollandse wintersporters. Al dat feesten betekent zeker niet dat er niet wordt geskied of gesnowboard. Zoek je snowboard schoen maat maar alvast goed uit, want de prachtige diverse pistes van Gerlos geven je zeker veel mogelijkheid om het wintersporten goed te oefenen. Gerlos staat bekend om de goede service en onderhoud van pistes. Een prachtige wintersportbestemming om eens te gaan kijken dus!