Onderdelen

Laat verouderde remschijven tijdig vervangen

Doorrijden met versleten en verouderde remschijven kan gevaarlijk zijn! Bij een ernstige slijtage aan de schijven zullen deze steeds minder grip bieden. Zeker wanneer het buiten glad of vochtig is, zal je dit merken tijdens het rijden. Door de auto tijdig van nieuwe schijven te laten voorzien, voorkom je gevaarlijke situaties. Wanneer heb jij de schijven op je wielen voor het laatst laten onderhouden? Tegenwoordig kun je de onderdelen voor je auto eenvoudig online bestellen. Je bent zodoende niet langer afhankelijk van een autodealer. Ook vind je op internet diverse video’s, waarin wordt toegelicht hoe de onderdelen vervangen kunnen worden.

Remschijven

Remschijven als set van twee vervangen

Het is belangrijk om bij het vervangen van de remschijven in een set van twee te werken. Dit betekent dat de schijven voor de voorwielen op hetzelfde moment vervangen moeten worden. Evenals dat dit geldt voor de remmen op je achterwiel. Zou je dit los van elkaar doen, dan ontstaat er een gevaarlijk remverschil. Naast de schijven moeten ook de remblokken tijdig vervangen worden om gevaarlijke situaties te kunnen voorkomen. Let bij het bestellen van nieuwe schijven goed op het type schuif dat je nodig hebt voor je auto.

Reparatie

Voordelen van je eigen onderdelen bestellen

Veel autobezitters kiezen voor het gemak van de service van een autodealer. De autodealer bestelt de losse onderdelen voor je, monteert ze en zorgt dat de auto weer enige tijd mee zal gaan. Toch is het bestellen van onderdelen in webwinkels steeds aantrekkelijker! Je bespaart veel geld, door het feit dat dealers een marge over de losse onderdelen in rekening brengen. Deze marge betaal je logischerwijs niet, wanneer je de onderdelen vooraf zelf bestelt. Je kunt de schijven door de autodealer in de auto laten plaatsen, of dit zelf doen. Het is niet eenvoudig om losse onderdelen zelf te monteren.