wat is solvabiliteit voor ondernemers

Zodra mensen een bedrijf willen opstarten krijgen ze te maken met solvabiliteit, maar wat is solvabiliteit precies? Voor mensen weten niet wat solvabiliteit is. Gelukkig zijn er website te vinden op Google waar je duidelijk wordt gemaakt wat solvabiliteit is.  Zelf maak ik al jaren gebruik van solvabiliteit.eu. Op deze website kan je precies zijn wat het inhoud, wat de formules zijn en wat je ratio is. 

Eigen vermogen en vreemd vermogenSolvabiliteit-berekenen

Iedereen weet zijn eigen vermogen. Zodra je dat weet kan je ook jouw vreemd vermogen uitrekenen. Dit heb je nodig om een eigen bedrijf op te starten. Gelukkig heeft dit bedrijf formules om in kaart te brengen wat je aan vreemd vermogen nodig hebt. Vreemd vermogen kan je vervolgens bij banken of ‘bekende’ vandaan halen. Aangezien het voor banken een groot risico is om in een startend bedrijf te investeren, is de rente erg hoog. Het is daarom ook handig om het bij een bekende te regelen indien dat mogelijk is.

Om precies in kaart te kunnen brengen wat je nodig hebt, wil ik je echt adviseren om naar de website te gaan voor meer informatie.