vca cursus

Vca cursus: wat het betekent en voor wie het is bedoeld

Vca is een afkorting voor VGM checklist aannemers. In de afkorting zit dus inderdaad nog een afkorting. VGM staat voor veiligheid, gezondheid en milieu. Een vca cursus leert je dus van alles over hoe je gezond en veilig kunt werken terwijl je ook nog oog voor het milieu hebt. 

In welke branche?

Gezien het woord ‘aannemer’ in de afkorting voorkomt, denken veel mensen dat dit diploma alleen voor die sector van nut is. Dat is echter al lang niet meer het geval. Er zijn tientallen andere sectoren waar vaak van je wordt verwacht dat je deze cursus hebt gevolgd of anders bereid bent dit te doen. Dat kan onder andere in de steigerbouw zijn maar ook in de civiele techniek, de transportsector en de elektrotechniek. Als zzp’er is het bovendien ook aan te raden om deze cursus te volgen aangezien je dan kunt aantonen welke kennis je hebt en ook kunt aantonen dat je veilig kunt werken. 

Over de cursus

Tegenwoordig kun je deze cursus op veel verschillende manieren volgen. De online versie is nog altijd het meest populair. Daarmee kun je namelijk je volledige cursus online volgen wanneer het jou uitkomt.