cursus

Hoe word je een goede software engineer?

Je hebt interesse in een functie in de IT en het lijkt je wel wat om als software engineer aan de slag te gaan. Je kunt je omscholen met opleidingen en cursussen software engineering. In dit artikel leggen wij je uit hoe je een goede software engineer wordt.

Opleiding en cursussen

Als je aan de slag wilt als software engineer, is het aan te raden om in ieder geval een HBO of universitaire opleiding in de IT te hebben afgerond. Daarna kun je ook nog speciale cursussen volgen, zoals een cursus voor software engineering. Dit kan soms ook geheel of gedeeltelijk online of thuis. Zo kun je je nog meer specialiseren op het gebied van software engineering, waardoor je ook eerder wordt aangenomen door een bedrijf.

Traineeship

Het is ook mogelijk om een traineeship te volgen voor software engineer. Je kunt dan direct al bij een bedrijf aan het werkt en volgt regelmatig trainingen. Dit betekent ook dat je meteen al inkomsten hebt, wat natuurlijk heel fijn is. Wel ervaren sommige mensen dit als zwaarder. Ook moet je vaak eerst een pittige test doorstaan, zodat de traineeship aanbieder weet dat je het werk aan kan.