podotherapie

Podotherapie in Middelburg: wanneer wordt je doorverwezen?

Problemen aan het onderlichaam kunnen allerlei oorzaken hebben. Soms wordt je door de huisarts doorverwezen naar podotherapie in Middelburg. Maar wat is dat eigenlijk? En waarom zou je niet naar een andere specialist worden doorverwezen? Dat ontdek je hier.

De podotherapeut

Een podotherapeut houdt zich bezig met de houding en het looppatroon. Ze bestuderen daarvoor met name de voeten. Ze worden dan ook wel gezien als voetdeskundige. De voeten hebben veel te verduren in een mensenleven. Daarom hebben we nu gelukkig een specialisme dat zich hierop richt. Er is namelijk veel afhankelijk van een goede lichaamshouding.

podotherapie

Doorverwezen

Vaak wordt je doorverwezen naar een podotherapeut als je al bij een fysiotherapeut bent geweest. Nog altijd is het normaal dat je eerst naar de fysio wordt gestuurd om andere oorzaken van je klachten uit te sluiten. Naar een podotherapeut word je vaak gestuurd bij klachten aan de knieën, lage rug, voeten of heupen. Dit zijn allemaal klachten die mogelijk veroorzaakt zijn door problemen met de voeten en de houding. Als je bijvoorbeeld je hele leven al deels krom staat, dan bestaat de kans dat je last van je rug krijgt.

Eerst een foto

In sommige gevallen wordt je eerst doorverwezen naar het ziekenhuis om een foto te maken van een bepaald stuk bot. Zo wil een arts graag een breuk uitsluiten.