De geschiedenis van de trilby hat

Een trilby hat is een zacht vilten unisex hoed met een diep ingesprongen kroon en een snuifje aan de voorkant. De rand is smal en aan de achterkant vaak scherp naar boven gericht. Traditioneel werd het gemaakt van konijnenbontvilt , maar wordt nu soms gemaakt van andere materialen, waaronder tweed en wol. De naam van deze hoed is afgeleid van de toneelbewerking van de roman Trilby uit 1894 van George De Maurier waar een hoed van deze stijl werd gedragen in de eerste Londense productie van het stuk, en werd al snel ‘een Trilby- hoed’ genoemd. In de jaren vijftig werd de trilby voor mannen een trend toen Frank Sinatra en veel jazzmuzikanten de stijl populair maakten. Een heropleving van de fedora met korte rand kwam met de zeer getalenteerde en even succesvolle Justin Timberlake. Acteurs als Colin Farrell en Steve Harris zijn ambassadeurs van de eigenzinnige trilby hat.

Trilby hoeden voor een casual uitstraling.

Voor een hoedenmaker is de vilten trilby het meest duurzame hoofddeksel, stijlvol en praktisch. De Trilby hat is echt een hoed voor alle seizoenen, stijlvol of landelijk, gedragen als safarihoed, stevige wintermuts, indien gevoerd, of zomerhoed indien niet gevoerd. Het is een zeer goede reismuts en kan in veel gevallen samengedrukt of opgevouwen worden.

Sommige mannen geven er de voorkeur aan om de trilby-hoed diep over het voorhoofd te dragen. Anderen om de trilby-hoed verder naar achteren op het hoofd te zetten, waardoor het gezicht vrij en zichtbaar blijft.

Koop je hoed online of in de winkel

Vind in ons uitgebreid assortiment bij ons traditionele hoeden en petten van bontvilt, wolvilt en stro. Shop de klassieke trilby hat en fedora’s voor mannen en voor vrouwen. De merken die we in voorraad hebben en de nieuwe producten die we verkopen hebben altijd een geweldige geschiedenis. De meeste van onze zaken vinden nu online plaats, maar trouwe klanten komen nog steeds langs. Afspraken zijn altijd welkom.