Waarom sloopauto naar de sloperij brengen?

Heb je een tweedehands auto? Dan moet je deze natuurlijk ieder jaar laten keuren bij een garage erkend door het RDW. Dit is altijd een spannend moment en je wilt natuurlijk dat je auto door de keuring heen komt. Dit is niet altijd het geval en de auto kan dus ook afgekeurd worden door de garage. Dit is natuurlijk vervelend en je moet de auto dan laten maken door de garage. De reparatie kosten hiervan kunnen hoog oplopen en soms overschrijden deze de waarde van je tweedehands voertuig. Op dit moment is het een sloopauto en deze kun je het beste verkopen. Veel mensen proberen dit via het internet door middel van een advertentie, maar dit werkt niet. Het duurt namelijk maanden voordat je de auto verkoopt en dat is natuurlijk vervelend. Je kunt de auto veel beter verkopen aan de autosloperij, maar wat zijn de voordelen hiervan? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordeel 1: tijd

Een van de grootste voordelen is dat je direct af bent van je sloopauto. Dit is namelijk een groot probleem als je de auto probeert online te verkopen. Van een sloopauto wil je af en dit natuurlijk zo snel mogelijk. Je betaalt er namelijk nog belasting over en dit doe je niet meer als hij niet meer onder je naam staat. Verkoop je sloopauto daarom aan een autosloperij, zodat je een vrijwaring code krijgt. De autosloperij komt je auto binnen 24 uur ophalen, zodat je hier lekker snel vanaf bent. Niet iedere sloperij heeft een ophaalservice en hier moet je natuurlijk rekening mee houden. Kijk hier goed naar en zoek naar een sloperij in de buurt en met een speciale ophaalservice. Met de meeste sloopauto’s mag je namelijk niet meer de openbare weg op en dat kan vervelend zijn.

Voordeel 2: vergoeding

Een ander groot voordeel is dat je een vergoeding krijgt van de autosloperij. Je verkoopt immers de auto en hiervoor verwacht je natuurlijk geld. De autosloperij is vaak tevreden met het inkopen van een sloopauto en geeft je hiervoor geld. Dit is niet al te veel, maar ligt vaak rond de 150 euro. Dit geld kun je prima gebruiken voor het kopen van een nieuwe auto. De vergoeding is afhankelijk van het type auto dat je inlevert bij de sloperij. Ook wordt er natuurlijk gekeken naar de waarde van specifieke onderdelen.