Redenen waarom je in kwaliteitsjachtkleding moet investeren

Jagen op camouflage zal je geen betere jager maken, maar jachtkleding is wel erg belangrijk. Honderden, zelfs duizenden jaren voordat moderne camouflage zelfs maar een verre droom was, zijn onnoemelijke aantallen grootwild op elk continent door mensen gevangen.

Camouflage

Waarschijnlijk de meest voor de hand liggende reden voor het kopen van jachtspecifieke kleding is het camouflagepatroon.

Nogmaals, we weten allemaal dat camo alleen je niet in een game-stalking ninja zal veranderen. Maar het kan je net dat beetje voorsprong geven, dat extra beetje verhulling waardoor je in de boog van een dier met een sleutelgat kunt glippen, het kan je omtrek net genoeg breken voor die grote stier om die extra paar stappen in te zetten je schietbaan, of het kan nieuwsgierigheid opwekken in een nieuwsgierige kariboe in plaats van onmiddellijke angst.

Gelaagdheid

Kwalitatief hoogwaardige jachtuitrusting is ontworpen voor gelaagdheid, wat een van de belangrijkste componenten is van een effectief jachtkledingsysteem. Waarom zijn laagjes zo belangrijk?

Ten eerste, als je je herinnert van je natuurkundeles op de middelbare school, is lucht de beste isolator. Dus eigenlijk wil je zoveel mogelijk lucht tussen je lichaam en de buitenelementen opsluiten, en gelaagdheid is de beste manier om dit te doen.

Ten tweede hebben we allemaal wel eens die lange wandelingen naar de boomstam in de ochtend meegemaakt, de klim naar de volgende knop of die ijskoude glazensessie die snel escaleert tot een sprint in schietpositie.

Comfort

Niets zal een week in het achterland erger verpesten dan te moeten leven en lijden door natte uitrusting of je staart bevriezen vanwege kleding van ondermaatse kwaliteit. Om je fysieke en mentale prestaties te optimaliseren, wil je kleding die van de grond af is ontworpen om te worden gebruikt en misbruikt terwijl je rond rotswanden kruipt, elzen verscheurt of door een epische regenbui zit.

Naast jachtkleding is het ook belangrijk om een goede warmtebeeldkijker, verrekijker en andere accessoires te hebben.