Optiply.nl helpt je op weg naar betere en snelle inkoop

Het is een probleem waar bijna elk bedrijf af en toe zijn hoofd over breekt: hoe krijg ik mijn voorraadbeheer op orde. Bij optiply.nl kun je zien hoe dat moet. De truc bij optiply.nl is dat er een inkoopstrategie wordt bedacht op basis van verkoopcijfers, beschikbaarheid van producten bij de groothandel, staffelkortingen, etc. Dat klinkt ingewikkeld, maar in de praktijk is dit veel simpeler dan op basis van onderbuikgevoel te gaan inkopen. Door gebruik te maken van de inkoopoptimalisatietools van optiply behaal je gemiddeld 10% meer omzet en heb je 30% minder voorraad in je magazijn.

Inkoopstrategie ontwikkelen bij optiply.nl

Door via optiply.nl de inkoop aan te sturen op basis van data liggen er talloze mogelijkheden om het voorraadbeheer te finetunen. Je krijgt hulp bij het ontwikkelen van een inkoopstrategie die past bij jouw bedrijf. Daarin worden de minimum- en maximumvoorraad van elk product bijgehouden, de levertijd, de leverfrequentie en de leverzekerheid. Ook staffelkortingen worden vastgelegd. Uit al die data volgt een tactiek om zoveel producten in te kopen dat je nooit zonder voorraad zit, maar ook geen last hebt van een overvol magazijn.

Optiply.nl stap voor stap integreren

Het is nogal een stap om al je bestaande inkoopprocessen in één keer over te zetten naar het e-commerceplatform van optiply.nl. Dat hoeft ook niet. De meeste systemen waar je al gebruik van maakt zijn goed te koppelen met het e-commerceplatform. Daardoor kun je stapsgewijs overschakelen naar optiply.nl in een tempo dat voor jou goed aanvoelt. Gedurende dat proces groeit de professionaliteit van je eigen organisatie mee. Met als resultaat een magazijn waar zoveel voorraad ligt dat er nooit tekorten zijn, maar waar ook geen grote voorraden van bepaalde producten liggen. Als het eenmaal zo ver is weet je dat de bedrijfsvoering een stuk soepeler verloopt.