luxe-hottub

Hoelang kan je in een hottub zitten?

Voor de veiligheid moet je van te voren wel weten hoelang je ongeveer gebruik kunt maken van je hottub. Bij te kort gebruik zul je niet veel merken van de voordelen van een hottub zoals stressvermindering en een mooie huid. Maar je moet er ook niet te lang in blijven zitten, want het water is behoorlijk heet, en daar merk je naarmate van tijd minder van. Een goede vuistregel is 30 tot 60 minuten. Dat is voor de meeste mensen lang genoeg om te ontspannen. Bij een hottub kopen moet je hier dus wel over nadenken, zet desnoods een timer om de tijd niet te vergeten.

Welk hout voor het stoken?

Voor het stoken moet je ook kijken naar het hout dat je gebruikt. In het begin als het water nog koud is, is het aan te raden om zachter hout te gebruiken, dit vlamt beter en verwarmd het water dus sneller. Het hout moet wel droog zijn, anders heb je er niet veel aan. Naarmate het water op de juiste temperatuur komt kan je harder hout gebruiken om het water in de hottub kuip niet te warm te laten worden. Het harde hout is meer om de temperatuur te behouden. In totaal is twee of drie handen met hout genoeg voor je hottub sessie.

Hoe houd je het water schoon?

Je wilt natuurlijk wel steeds in een schoon bad stappen. Een bad vol met bladeren en zand is niet lekker om in te ontspannen. Een filtersysteem is daarvoor ideaal zodat je niet het bad helemaal leeg hoeft te laten lopen. Voor de extra bescherming is een hottub deksel of afdekplaat handig voor wanneer je de hottub niet gebruikt. Deze zijn ook waterdicht en verminderen de opwarmtijd van je hottub doordat het veel warmte binnenhoudt. Door deze stappen te ondernemen hoef je minder vaak het water te verversen. Je bespaart een hoop water hiermee.