stelling op maat

Hoe krijg je overzicht in een magazijn?

Je bent een eigenaar van een winkel of een magazijnbeheerder en je merkt: Het is een rommel! Wat is er te doen om dit op te lossen? Een magazijn is een van de belangrijkste plekken bij een winkel, want niet alleen staan daar alle producten of materialen voor het werk, het is ook de plek waar alle nieuwe producten en materialen altijd beland komen. De overzicht behouden is simpel maar kost wel tijd, als eerst maak je een plan van waar wat hoort. Als het nodig is moet je ook extra magazijnstellingen voor als er te weinig plek is. Het klinkt als veel werk, maar het is het waard.

Een nieuwe magazijn nodig?

Soms is een extra stelling nog steeds niet genoeg. Het magazijn is te propvol en je kan er niets meer bij doen. Dit betekent vaak een paar dingen: Misschien wordt het tijd om producten weg te halen, want als er zo veel zijn betekent het dat het niet verkocht wordt. Wordt het wel verkocht betekent het dat je te veel heb gekocht, misschien kan je dat het beste dan tijdelijk verplaatsen naar een andere plek in het gebouw via een pompwagen. Een nieuwe magazijn kost veel geld, probeer dus zoveel mogelijk ruimte te maken in de huidige magazijn om zo kosten te besparen.

Het probleem met magazijnen

Magazijnen zijn dus cruciaal en kunnen problemen voorzorgen. Waarom hebben we eigenlijk magazijnen? Waarom staan niet alle producten gelijk in de winkel? Dit komt omdat plek overal te weinig is. Een magazijn is gemaakt met het gedachte om producten en materialen te behouden en later pas in de winkel te zetten. Het probleem hiermee is, zeker met etenswaren, producten en materialen verliezen langzaam hun kwaliteit door verrotting of het verdwijnen van versheid. Mijn tip? Probeer zo min mogelijk afhankelijk te zijn van je magazijn, zo verbeter je de kwaliteit van je producten en worden klanten gelukkiger.