groen schoolplein

Groen schoolplein is de way to go

Voor basisschoolkinderen is een schoolplein een belangrijk onderdeel van de school. Er wordt hier gespeeld, gesport, gegeten en nog veel meer dingen die belangrijk zijn om een kind goed te laten ontwikkelen. Een goed onderhouden schoolplein is dus een van de dingen die een school voorop moet stellen. het zou nog betere zijn als een school van het schoolplein een groen schoolplein maakt.

groen schoolplein

De voordelen 

Groene schoolpleinen zijn volgens veel scholen het geld niet waard. Dit vooral omdat het wat meer kost dan een normaal schoolplein. Daardoor worden de voordelen van een groen schoolplein niet gezien, en dat is jammer natuurlijk. Om een paar voordelen te noemen, kinderen lopen veel meer door natuur, omdat alles veel meer natuurlijk is ingericht. Denk hierbij aan meer gras en struiken. Ook geeft de natuur veel meer rust en vrolijkheid aan kinderen. Dit zorgt ervoor dat kinderen beter kunnen werken en functioneren op een dag.

Het betalen

Dan het punt waar de meeste scholen bij afhaken, de prijs van deze groene schoolpleinen. Maar omdat deze schoolpleinen veel positief effect met zich meebrengen, hebben sommige provincies al subsidiereglementen voor deze pleinen gemaakt. Als school zijnde hoef je dus niet altijd te stressen om de prijs.