muggen bestrijden

Drie manieren om muggen te bestrijden

Muggen: wie haat ze niet? Die kleine beestjes die je prikken en behoorlijk jeukende bulten achterlaten. Ze komen over de hele wereld voor en veel mensen hebben er een verschrikkelijke hekel aan. Daarom zijn er veel manieren ontwikkeld om muggen te bestrijden.

Met een speciale lamp

muggen bestrijden

Allereerst zijn er lampen en kaarsen ontwikkeld die helpen muggen te bestrijden. Ofwel het zijn lampen die de muggen aantrekken en ze vervolgens een schok geven als ze te dichtbij komen, of het zijn lampen of kaarsen die een keur afgeven waar de mug helemaal niet tegen kan. Hij blijft dan ver uit te buurt van de kaars en jou, mits je ernaast zit.

Deet voor je huid

je kunt er ook voor kiezen om deet op je huid te smeren. Dit speciale goedje is iets waar muggen absoluut niet tegen kunnen. Het wordt veel gebruikt door kampeerders maar ook gewoon als mensen naar bed gaan en vooral in de nacht veel geprikt worden. 

De klamboe voor het bed

De laatste optie is de klamboe. Dit is een speciaal net dat je boven het bed hangt. De muggen kunnen er niet doorheen komen. Het nadeel van de klamboe is echter overduidelijk: je hebt er alleen iets aan in bed. Want je kunt immers niet een klamboe over je totale woonkamer hangen.