De Advanced Fire Fighting refresher volgen bij G4S

Als je op een schip werkt, dan dien je in het bezit te zijn van een aantal certificaten, waaronder die van Basic Safety en Advanced Fire Fighter. Deze certificaten zijn maar voor een bepaalde tijd geldig, waarna je een herhalingscursus moet volgen om je kennis op peil te houden en je certificaat te kunnen verlengen. Dit doe je door de refresher cursus Basic Training & Advanced Fire Fighting te volgen bij G4S. Hier leer je in drie dagen tijd bij wat je mogelijk al vergeten was en kun je zonder problemen weer aan de bak aan boord.

Inhoud Advanced Fire Fighting refresher

De refresher Basic Training & Advanced Fire Fighting is bedoeld om je kennis weer op te wekken voor wat je moet doen in het geval van een noodgeval aan boord. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een van de twee refreshers, dus óf Basic Training óf Advanced Fire Fighting, te volgen. Je leert dan alleen de stof die betrekking heeft op het specifieke certificaat en ook alleen deze vernieuw je dan. Bij de Advanced Fire Fighting refresher herhaal je wat je moet doen wanneer er een brand uitbreekt op je schip en hoe je de rest van de bemanning in veiligheid kunt brengen. De herhaling van de theorie wordt sterk afgewisseld met praktijkexamens, waar je kan laten zien dat je je kennis ook kunt inzetten wanneer de nood hoog is. Dit doe je op een realistische wijze in een oude coaster op het G4S Training & Safety terrein in Heerenveen.

De refresher volgen

Om de Advanced Fire Fighting refresher te kunnen volgen, moet je in het begin al in het bezit zijn van het certificaat, anders kun je deze natuurlijk niet verlengen. Deze dien je, samen met je Seafarer Medical Certificate vooraf aan de training te kunnen aanleveren. De refresher is vijf jaar geldig en internationaal erkend. Zo kom je niet in de problemen wanneer er brand aan boord uitbreekt en ook niet tijdens een inspectie.