Geld.nl

Zo wordt geld lenen ineens een stuk minder stressvol

Sommige mensen vinden een lening afsluiten heel spannend. Dat is niet onterecht want het is een financiële verplichting die je aangaat voor soms wel tientallen jaren. Via geld.nl kun je goed research doen naar de verschillende opties en hopelijk een beeld krijgen van welke lening het beste bij jou past. Verder zijn er nog een aantal zaken om op te letten.

Denk na over je maandlasten en leendoel

Bij de meeste aanbieders kun je kiezen voor verschillende soorten maandlasten, leendoelen en dus ook leenduur. Kies de optie die het beste past bij jouw situatie. De maandlast is het bedrag dat je elke maand aan rente moet betalen tot je het bedrag helemaal hebt terugbetaald. Het is dus belangrijk dat je dit ook echt kunt betalen, net als een stukje aflossing elke maand erbij. Ook het leendoel is belangrijk in je keuze want waar wil je precies voor lenen en welk product past daar bij? Er zijn verschillende soorten leningen voor allerlei persoonlijke doelen, zakelijke uitgaven of bijvoorbeeld de koop van een huis. 

Geld.nl

Kies een looptijd die bij het doel past

Als je geld gaat lenen voor een auto dan is het natuurlijk een beetje gek als je dit over 30 jaar aflost. Dan is de auto al lang kapot en aan vervanging toe. Kies dus een looptijd die past bij het leendoel. Want met name producten hebben zoals we dat noemen een beperkte houdbaarheid en je wil daar niet overheen gaan met je looptijd.