arbeidsdeskundig onderzoek

Hoe bereid je je voor op een arbeidsdeskundig onderzoek?

Je bent een tijdlang lichamelijk ziek geweest of je kampt met psychische klachten. Daardoor heb je een aantal maanden niet kunnen werken. Nu komt er binnenkort een arbeidsdeskundige langs voor een arbeidsdeskundig onderzoek. Hoe kun je je op dit onderzoek voorbereiden? In dit artikel lees je hier alles over.

arbeidsdeskundig onderzoek

Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek?

Om te weten hoe je je moet voorbereiden op het onderzoek is het belangrijk om eerst te weten wat een arbeidsdeskundig onderzoek nu eigenlijk precies is. Tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek kijkt de arbeidsdeskundige welk soort werkzaamheden op de lange termijn bij je passen en hoe je kunt re-integreren. De arbeidskundige brengt hierover advies uit aan je werkgever.

arbeidsdeskundig onderzoek

Voorbereiden op een arbeidsdeskundig onderzoek

Voor een arbeidsdeskundig onderzoek is geen uitgebreide voorbereiding nodig. Het is vooral belangrijk dat je nadenken over jouw mogelijkheden. Bedenk ook wat juist lastig voor je is. Denk ook na over wat jij aan de arbeidsdeskundige wilt vragen en schrijf deze vragen op. Vind je het spannend en ga je liever niet alleen het gesprek aan? Dan kun je er eventueel ook voor kiezen om iemand mee te nemen.