Een bezoekje aan de dentist

In de slimste regio van Nederland wonen een hoop expats. Zij spreken vaak niet voldoende Nederlands om makkelijk over hun gezondheid te kunnen spreken. Gelukkig is er een ook een tandartsenpraktijk die zijn patiënten ook in het Engels te woord kan staan. Zo hoeven zij niet ingewikkeld te doen om met behulp van een Nederlands sprekende kennis een bezoek aan de tandarts te plannen. Zij kunnen zelfstandig naar de dentist.

Een groot team van professionele dentists

In de PC-hoofdstraat in Eindhoven is er een dentist beschikbaar voor expats en andere buitenlanders die informatie over hun tand- en mondzorg in het Engels moeten krijgen om het te kunnen begrijpen. Binnen het grote team van professionals aldaar is er altijd wel iemand die de Engelstalige zorg voor de patiënten over kan nemen.  Zo gaat iedereen van internationale student tot internationale professional met een ‘big smile’ weer naar huis na een bezoek aan de dentist Om de aanmeldingsprocedure te vergemakkelijken is de website van pc2tandartsen ook volledig in het Engels te lezen.

Registeren bij de dentist

Als in Nederland woonachtig bent, moet je je registeren bij de tandarts. Soms krijg je de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar. Geldt dat ook als je expat een bezoekje aan de dentist plant? Dit zijn goede vragen. Als je daarop antwoord wil, aarzel dan niet om contact op te nemen met de tandartsenpraktijk. Je kan een mail sturen of bellen met de receptie. Je wordt zonder verdere problemen in het Engels te woord gestaan door de receptioniste, of een van de zorgmedewerkers.